„Здрач-история за една сага”
Глава 1-„Началото”
Оглушителния звън на часовника се разнесе из цялата стая.За хиляден път си напомнях,че това старо желязо,пробиващо мозъка ми всяка сутрин трябва да бъде изхвърлено.Уви,той не беше единственият дразнител,който нарушаваше съня ми ежедневно-телефонът завибрира в същия миг,разнесе се познатата мелодия: „Миличко,мениджъра ти се обажда,вдигни,ако обичаш!”.
-Добро утро,слънчице…хайде надигни си малкия кльощав задник,освежи се,облечи се и ще те чакам след 30 мин долу- изчурулика скорострелно Ана-„По принцип я харесвах,но всяка нощ тайно се надявах извънземни обитатели да я отвлекат поне за ден,за да си отспя”.Както бях инструктирана станах,измих се,сложих първото нещо,което падна върху мен,когато отворих гардероба и слязох долу да хапна.
-Здрасти,мамо,имам идея…хайде да пратим Ана на заслужена почивка на Бахамите за месец…така ще мога да доживея до другата
година….Какво ще кажеш?Да звънна ли на самолетната компания?-казах аз с престорено въодушевление в гласа и искрящ поглед.
-Кристен,скъпа знам,че си уморена,партитата на Хю Хефнър са изключително изтощителни,навсякъде щъкат силиконови плейзайчета в минижупи,шампанско се лее като от бидони,а и да те пощипват и пошляпват с извинението,че са те сбъркали с плейбойка си е доста изморително,но….-не можа да довърши мама,тъй като заплашително я гледах с вилица в ръка… Не бях в настроение за шеги точно
сега.Тя знаеше,че когато съм ненаспана съм като буреносен облак…особено сутрин.
-Добре мила,извинявай,пошегувах се-каза тя,усмихвайки се широко-но скоро започваш снимките на онзи филм „Здравец”..”Звезда”…ъъъ „Здрач” да „Здрач”,ако намерите актьор за главната роля естествено…така че трябва да си във форма….-каза тя подавайки ми купичка овесени ядки с мляко и сок.
-Овесени ядки за закуска,боже каква изненада…-с престорено въодушевление отвърнах аз-мама не беше много по готвенето.С татко често се шегувахме с нея,че ако реши да използва фурната може да останем без къща.”Бездомни и гладни-казваше той-колко приятно”.
-Кристен Стюарт,не се подигравай на майка си…и не й давай подобни идеи,нямаме пари за нова къща –каза през смях татко,слизайки по
стълбите.-Е,какво ще закусваме днес?Овесени ядки?-ммм вкусно….
-Ето татко,вземи моите-казах аз едва поемайки си дъх от смях и му побутнах купата-аз ще пийна само сок.
-А Камерън?-попита той
-За любимия ми брат купонджия ли питаш?Още спи,ествествено…Имал е тежка нощт.Събуди ме в 5,за да ме попита дали случайно не знам къде му е четката за зъби….като че аз…
-Защото ти винаги ми криеш нещата малка гадинке-прекъсна ме през смях Кам подавайки глава през парапета на горния етаж.Хубавото на нашата къща беше,че в която и нейна част да си винаги можеш да чуеш и видиш всичко.
-Стаята ми е заприличала на твоя гардеробна,Камерън..чорапче тук,тениска там…защо направо не се преместиш при мен….-обожавах брат си,но заради разпилеността му понякога ми се искаше да го ударя с нещо тежко…
-Хайде,хайде…..знам че братската ни любов е силна,но нека не стигаме до крайности-вече беше на масата и извършваше любимото си занимание-да роши косата ми..знаеше,че се вбесявам,когато го прави и това го забавляваше още повече.Но точно днес не бях в настроение за неговите шегички,чакаше ме дълъг ден.Всеки момент Ана трябваше да дойде да ме вземе.
-Престани,Кам...да не скрия и любимите ти шорти с подпис на Майкъл Джордан-просъсках аз
-Не би посмяла…те са цяла реликва….да не си ги докоснала Кристен-заплашително ръкомахаше той с пръст….Ще съжал….
-Престанете и двамата-включи се мама-вече сте големи,а още спорите като малки деца….-отворих уста,за да възразя,но звук от клаксон ме
прекъсна още преди да кажа каквото и да било.Посочвайки прозореца тя каза-Хайде Кристен,колата е тук,Ана те чака отвън…дано днес да изберете някой за ролята на вампира….”Боже,дано този филм да не е някоя пълна вампирско-фантастична боза,която ще потъне в небитието още след първия ден”-мислеше си докато поздравяваше Ана през прозореца.
-Е,успех сестричке….по-късно ще ти разкажа за снощи-каза Кам и заговорнически ми намигна.
Още докато се кача в колата и Ана вече ме заливаше с програмата ми за деня…
-В 10:00 интервю за списание “Cleo”,12:00 обяд с PR на Nike,14:00 среща с Катрин Хедуйк за избор на актьора за „Здрач”…от там може да ти се отпусне минута за храна или вода и в 17:00 имаш час за шивач…Маноло Бланик не обича да чака,така че трябва да сме точни…след
това….алоооо Кристен чуваш ли ме?....За Бога,Земята вика гората…тук ли си..алооо-каза тя ядосано,докато ми размахваше ръка пред очите.
-Да,да…чух те…Бланик…после интервю за Nike…среща с Cleo да избираме актьор и да..да там съм –плещех несвързано аз,истината беше,че се бях отнесла..представях си мен и Майкъл излегнали се на някой плаж,трябваше все някога да променя този мъртвешко-снежен цвят на кожата си….-Ох,извинявай,Ана какво казваше-попитах аз и приложих най-миловидния си поглед на който бях способна….
-Ох остави…..явно ще ти ги съобщавам в движение..или както обикновено по хендсфрито…последния път се чувствах все едно си на изпит и ти подсказвам по телефона ..Боже,какво ме караш да правя,Кристен…..-обясняваше тя през смях….
Както винаги интервютата бяха изключително скучни.Никога не можех да намеря точните думи,с които да се изкажа.А докато се опитвах,вече имаше нови и нови въпроси.Журналиската от “Cleo” не беше от най-търпеливите хора.Явно,това че са я пратили
да интервюира млада актриса,не се припокриваше с представата й за добра журналистика и велика статия.Или и на нея днес не й беше ден.Задаваше остри въпроси,относно хранителния ми режим,защо съм толкова слаба,дали пия витамини и други такива-пределно ясно ми беше на къде бие.
-Ако искате да разберете дали съм анорексичка,отговорът е НЕ,в сравнение с брат ми,аз съм дори дебела-отвърнах аз смръщено…вече започваше да ми лази по нервите.Чувствах се все едно давам интервю за таблоид.След поредния зъл въпрос относно дали си пийвам вечер,Ана не издържа и двете просто си тръгнахме,оставяйки журналиската втрещена.
-За каква се мисли тази….-искреше от яд Ана…-ще се обадим в списанието и ще се оплачем от нея..това е безобразие…. Какво е това
отношение?….Не мога да повярвам…
-Хайде,успокой се..чак да се обаждаме в списанието…нека не стигаме до крайности,пък и какво ми пука дали ще ме изкара анорексичка или
наркоманка,или нещо друго…знаеш,че изобщо не се интересувам какво пишат за мен списанията….-така че не хаби нерви и време за неща,които не си заслужават и да отиваме при PR-ра на Nike- закъсняваме…..
След около час вече бях сключила договор с Nike за тяхно рекламно лице за 2008 година,а Ана си беше уредила среща с мускулестия им представител.Тъй като бяхме напред с времето,а Маноло Бланик нямаше как да ни приеме по-рано,решихме направо да отидем при Катрин Хедуйк.В последствие идеята ни се беше оказа доста добра,изненадахме я в студиото, беше се заринала с биографии на актьори.
-Здравей,Катрин,малко подраних-казах плахо
-Кристен…-вдигайки глава каза Катрин…здравей скъпа… -влизай..влизай,не се притеснявай…и без това след малко ще започнем,съобщиха ми че навън вече има няколко кандидата,който чакат…
И след няколко минути маратонът започна,времето минаваше неусетно.Почти изтичаше 2 –рият час,а не се бе явил нито един подходящ.Усещах,че и днес няма да изберем партньора ми,до сега бяха минали няколко на вид способни актьора,но уви външният вид
лъже.Сред тях бяха Джейк Джиленхол(горкото момче,беше си подготвило монолог от „Планината Броукбек”,но докато се опитваше да пресъздаде целувка между него и един стол,Картин му благодари и го изпъди деликатно „Добре,много ти благодарим Джейк,ще те имам в предвид,ако някога реша да правя филм за Салвадор Дали и Федерико Гарсия Лорка”),Зак Ефрон(още не беше влязъл и започна да пее и да върти дупе като акробат от „Лешникотрошачката”,Катрин беше безмилостна-„Зак,благодарим ти,но ние търсим някой не толкова развит
талант,нещо по мъжествено и тайнствено”-горкия сякаш го бяха зашлевили с мокър парцал,дори косата му беше леко щръкнала от потрес),дори Брат Пит намина,за да ни покаже новия си мустак,ала „хайл Хитлер”,но и той беше отрязан на мига(„Радвам се,че
ни уважи Брат,но този персонаж не е за теб,ако държиш да участваш при нас,мога да те уредя да се явиш на кастинга за
Чарли-бащата на героинята,какво ще кажеш,съгласен?”-човека така се беше ококорил от възмущение,че можеше да влезе в книгата на Гинес за изцъклен поглед).Катрин беше на прага на търпението си:
-И днес няма да намерим подходящия,ту са прекалено стари,ту прекалено женствени,ту кльощави,ту ниски,ту високи,ту със смешни уши,ту с
никакъв опит….за Бога дори Брат Пит се яви за ролята….какво става по дяволите….ако вървим така скоро изобщо няма да започнем
снимките…..-мърмореше си ядосано Катрин и обикаляше из стаята като хуна…-Толкова ли няма някой,който да съчетава хем мъжественост примесена с тайнственост и страхопочитание,хем да излъчва доброта и нежност….хем…
-Картин,седни,моля те,ще направиш дупка в пода още малко,и когато открием нашия човек ти ще си надълбоко в земята, приказвайки си с
мравките и няма да можеш да го видиш-опитах се да се пошегувам аз,за да я успокоя поне малко-…а и образа,който описа
туко що не е от най-лесните за намиране… Хайде да идем да хапнем в ресторанта и като се върнем ще продължим с кастинга.
Макар Картин да не беше много съгласна,всички излязохме и се запътихме към близкия ресторант,имахме нужда от почивка.Бяхме почти стигнали,когато изведнъж се сетих,че мобилният ми остана в стаята за кастинги в студиото: -Ей хора,забравих си телефона,а чакам важно обаждане,вие отивайте аз ще ви настигна след малко-казах аз и се затичах обратно.
-Имам 5 неприети обаждания за 2 мин. ,откакто съм излязла,какво толкова са ме за издирвали,да не съм Бин Ладен,ужасно,няма спасение за мен-мислех си аз на глас,когато на излизане от стаята се блъсках в някого..Телефона ми издрънча на пода.
-Мисля че това е твое ,Осама Бин Ладен-каза едно момче и подсмихвайки се ми подаде телефона.
-Мда,благодаря-казах аз засрамено и се втренчих в сините му очи…опияняваха ме,сякаш по цялото ми тяло заиграха иглички…Той продължаваше да се усмихва,а аз бях като в транс,не можех да отделя очите си от неговите,привличаха ме с дълбочината си,така тайнствени…Какво ми ставаше?Спри да го зяпаш,кажи му нещо?За Бога говори,си повтарях на ум…
-Ъм,извинявай,но да знаеш дали вътре още приемат актьори за кастинга или вече са избрали някого-попита ме той мило и отново ме озари с добродушна усмивка…
Сякаш нещо в мозъка ми изщрака…та това беше той,нашият човек,нашият бъдещ вампир,съчетаваше всички качества,който Катрин искаше, та дори повече…
-Стой тук и не мърдай!-заповядах му аз и се втурнах към ресторанта,а той видимо изненадан се подчини и подпря на стената.
След няколко падания,ставания и спъвания благополучно успях да стигна до ресторанта и да извикам екипа.Още не бяха си поръчали нищо.И след леко убеждаване всички отново се запътихме към студиото.Когато Катрин разбра,че съм харесала някого се въодушеви,нямаше търпение да го види,но когато влезе в стаята нямаше и следа от ентусиазъм,поздрави момчето, взе биографията му и каза:
-Е,хайде господин Патерсън,покажете ни на какво сте способен- зачака скръстила ръце.
-Да,Робърт,защо не започнеш първо с тялото си,покажини го…-мислех си аз…-„Съвземи се,по дяволите,ти не си такава,ти си професионалист,никога не гледаш на хората като на сексуални обекти”-говореше добрия глас в главата ми…”Оооо я стига…виж
му дупето и млъкни…по такова сладурче дори и Анджелина Джоли ще пощурее”-каза в ответ злото гласче…-Я да млъквате и двете,по дяволите-казах аз и тръснах глава….Оставете ме да го чуя…рецитира Шекспир….
-О, моя обич! О, любима моя!Смъртта, на твоя дъх меда изпила... все пак се е оказала без сила пред хубостта ти...-рецитираше Робърт като истински Ромео
-Наистина Кристен,момчето има талант…виждам за какво говореше преди малко,в него има нещо тайнствено,мистично…мисля че намерихме нашия вампир…естествено първо трябва да му пооправим малко косата и….Кристен,чуваш ли ме?
-Да,какво?...косата ми ли?Че какво й е?Миналата година се подстригвах….искаш да се боядисам за филма ли?-несвързано бръщолевех аз,а Катрин беше впила изпитателен поглед в мен...-Извинявай,Катрин отплеснах се….та какво казваше?
-Добре,Робърт,мисля че беше достатъчно…наистина си добър,но сега искам да видя как ще се сработите с Кристен-каза Картин,извади 2 копия от сценария и ни ги подхвърли…..хайде, отворете на стр.98,сцена 56-та…да,да,точно тази…Започвайте!
„Сцена 56-Първата целувка на Бела и Едуард”
-Какво правиш в стаята ми?Как влезе?-каза Бела като се задъхваше
-През прозореца-усмихнато отвърна той
-Често ли правиш това?-изненадана го попита тя
-Обичам да те гледам докато спиш.Несравнимо е за мен-отвърна Едуард,дарявайки я с още една от неговите тайнствени усмивки…след миг лицето му се напрегна,приближавайки се към нея тойказа-„Искам да опитам нещо! Само стой мирно!....Не мърдай!...”
Цялата треперех.Защо Катрин трябваше да избере точно тази сцена…та тя беше почти кулминацията на филма…толкова много неизказани,скрити чувства трябваше да се поберат в 2,3 изречения…усещах привличането между персонажите,нажежаващо въздуха,да се разнася и сега.Не знам дали идваше само от мен,но усещах,че и Робърт е не по-малко напрегнат,очите му искряха,тези дълбоки
сини очи,ме поглъщаха ,бяха се впили в мен и несигурно чакаха знак.Не знаех дали в момента продължавам да играя ролята или не,но не можех да помръдна,с всеки сантиметър,който той се приближаваше тялото ми се напрягаше все повече и повече,изгарящо желание се беше надигнало и заплашваше да ме погълне,всеки момент .И тогава устните ни се докоснаха,допира им беше толкова лек,като дихание.Докато прокарвах ръка през косата му,неговата изследваше с нежни милувки лицето ми…..Беше почти нечовешко….
-Стоп!.....
Следва продължение...
Ако ви допадне пишете и ще пусна и втори епизод
Последната промяна е направена от Ardillita на Пет Фев 12, 2010 7:25 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти