Статия на Reading Eagle Newspaper
"Бих казал, че първите шест епизода бяха, за да се представят Елена и Стефан, за изграждането на тази епична любовна история, за да се представи Деймън и за това къде се вписва той между тях като конфликта в тази епична любов." каза Уилямсън. "Сега, в следващите шест епизода, ние ще разширим малко нещата, ще видим други връзки в сериала, повече от Мат (Зак Рьориг) и Каролайн (Кендис Акола) и ще научим повече за това как и защо г-н Залцман е в Мистик Фолс."
Цялата статия можете да прочетете тук
Източник: Vampire-Diaries.net
Превод: Honesty
Интервю на TV Guide Magazine с Джули Плек
На 19 ноември поредният епизод на "Дневниците на вампира" 'ще задържи малко лудост в главата ни, по време на' зимната почивка на сериала. Ето какво казва изпълнителният продуцент Джули Плек пред TV Guide Magazine - тя се надява на шокиращ епизод, който включва, че Елена (Нина Добрев) намира снимка на Катрин след като е прекарала нощта със Стефан (Пол Уесли). Тя си тръгва, катастрофира с колата си и е заклещена, когато призрачна сянка се приближава. Следват спойлери!
Какво ще се случи, когато 'Дневниците' се завърнат през януари?
В първия епизод участват главно Деймън и Елена. Двамата ще отидат на малко приключение и ще се обвържат по начин, по който тя не е мислела, че е способно. Оставила колието си с върбинка, въпросът е: по собствена воля ли е Елена с Деймън или той я контролира, за да се наслади на момента. Също така, Джина Торес (Файърфлай, 24) гостува като вещицата, на която Деймън отива на посещение.
Звучи сякаш изграждате романтичен триъгълник?
Да. Интересно нещо в триъгълника Деймън/Стефан/ Елена е, че сърцето на Деймън принадлежи на Катрин завинаги. Но ако говорим за останалата част от сезона, той ще опознава Елена все по-добре и по-добре. А може ли връзката на Елена и Стефан да оцелее, ако Елена научи истината за Катрин? Деймън никога не я е лъгал и никога не е спал с нея. Поне не още.
А мистериозният вампир?
Кой е той и какво иска е следващата ни голяма стъпка. Ще разберем също дали гробницата може да бъде отворена и какво ще се случи, ако това стане.
Какво ще се случи с начинаещата вещица Бони (Катерина Греъм)?
Точно когато получава много опит с пълнолетието, тя трябва да се справи с факта, че е вещица. В началото тя се опитва да избяга от това, но го приема и оставя да я контролира, така че да може научи как да го контролира. Тя ще стане много силна.
Тъй като всички казвате, чв Вики наистина е мъртва, ще има ли по-големи убийства?
Кевин Уилямсън обича да казва, че никой не е в безопасност. Ако не убиваме хора, сериалът не би бил вампирски.
Ще има ли други момичета, които ще бъдат превърнати и ще имат време да вкусят вампирския си живот по-дълго от бедната Вики?
Всеки, който е чел книгите знае отговора на този въпрос.
Елена ще стане вампир?
Да, но това със сигурност не е в сметките (за сериала) скоро. Тъй като поредицата остарява и се задобълчава, има място за женски вампир и не трябва непременно да бъде луд човек.
Какво следва за двата най-засегнати от смъртта на Вики герои, Мат (Зак Рьориг) и Джеръми (Стивън Р. МакКуин)?
Досега те са подведени и вярват, че тя просто е заминала и ги е прецакала. В крайна сметка истината за това какво всъщност й се е случило ще излезе и ще разтърси света на всеки. Ще промени много връзки. В същото време ние ще проучим докъде Мат и Каролайн (Кендис Акола), тези двама учудващи партньора, ще стигнат в отношенията си. Джеръми има нов приятел/баща под формата на новия учител по история Аларик Залцман (Мат Дейвис). Ние не сме много сигурни какво прави той в Мистик Фолс и каква игра играе. Аларик има изненадващо минало. И накрая, ние все още трябва да открием кой е превърнал Логан Фел (Крис Дж. Джонсън) във вампир.
Източник: Vampire Diaries Online
Интервю на TV Guide Magazine с Джеймс Ремар
Стефан и Деймън са напът да се сдобият с баща в "Дневниците на вампира"... и той изглежда ужасно много прилича на Хари Морган от Декстър. Актьорът Джеймс Ремар, 55, който първо игра бащата на Декстър през 2006, ще лети към Атланта на 2 декември, за да започне ролята си като Джузепе Салваторе, баща на кръвопийците Стефан (Пол Уесли) и Деймън (Иън Съмърхолдър). Дейният актьор играе също голяма роля в кървавия финал на сезона на Декстър на 13 декември, а в същата нощ играе баща, оплакващ детето си, в The Cristmas Hope.
Кек: Изглеждаш като чудесен избор да изиграеш бащата Салваторе. Как получи ролята?
Ремар: Бях доведен от Маркос Сиега, който режисира няколко епизода на "Декстър" и "Дневниците на вампира". Той мислел, че бих бил точният за тази роля.
Кек: Какво ти казаха за този Джузепе?
Ремар: Той е аристократ през приличните 1860-те на Италия. Това е по време на Гражданската война и е за това как се отнася към синовете си.
Кек: Той самият вампир ли е?
Ремар: Не, в началото не. Но един от синовете му е ухапан от момичето, което обича.
Кек: Само в един епизод ли присъства?
Ремар: Мисля, че ще бъде повече от един.
Кек: Ти самият фен ли си на вампирите?
Ремар: Разбира се. Наистина мисля, че Гари Олдман се справи невероятно като граф Дракула (в "Дракула" през 1992).
Кек: Променяйки темата, опиши ролята си в The Christmas Hope.
Ремар: Това е възможност отново да работя с Маделин Стоу, с която през 1994 играх във филм, наречен Blink. Възхищавам й се. А и това е роля, която не съм играл преди. Той е пилот, който е летял през целия си живот и той и съпругата му са загубили единственото си дете. Показва се колко дълбоко мъката може да влияе на една връзка. Те са в трудно положение и са се затворили в себе си, но след това малко момиче, което е загубило майка си идва, за да остане с нас за Коледа. Това пробужда нашите родителски инстикти и ни събира отново заедно.
Кек: Къде го снима?
Ремар: В Уинипег посред зима, затова изглежда много коледно. Но макар и да изглежда така, никой в това семейство не усеща особено празника.
Кек: Някакви други ТВ проекти, които следват?
Ремар: Сега снимам епизод на Numbers, като милиардер, търговец на оръжие, на когото изглежда не му пука много за оръжията, които продава.
Кек: И след това, разбира се, имаш роля в Декстър, която е дори по-кървава от тази в "Дневницте на вампира". Какво следва?
Ремар: Имам голяма сцена в последния епизод за сезона.
Кек: Чух, че е много, много кървава.
Ремар: Не мога да кажа нищо от уважение към публиката. Но гледайте!
Източник: Vampire Diaries Online
Интервю на Movieline с Джазмин Гай и Катерина Греъм
Има ли по-различен отзив от зрителите към вещиците от този към вампирите? Имат ли защитна реакция вещиците от вампирите?
КГ: Аз нямам и мисля, че е така, защото героинята ми не е представена като вещица още в началото. Трябва да познаваме и обичаме Бони Бенет заради тази, която е. И сме с нея, когато научава за своите способности. Знам, че Хари Потър има защитна реакция от определени групи, за прославяне на магьосническия сюжет, но аз изобщо нямам.
ДГ: Според мен хората просто са любитни как си влияят вещиците и вампирите едни на други. Знам малко за фолкора. Интересно е да набюдаваш света, в който живеем и сме създадени. Това е нещо като да пристъпваш в изсечена гора и е един вид страхотно, че нито аз, нито героинята ми влияем на случващото се. Така че има напрежение. Не се налага да мисля какво става.
Играете баба и внучка, а реалната ви възраст (47 и 20) правят това нелепо. Има ли нещо като в баба във вас, Джазмин? Вписахте ли се в ролята?
ДГ: О, не съвсем. Включих майчинския си инстинкт, но странно, в съзнаето ми, каквото и да има между мен и Бони, знаете ли - децата ми са някак отчуждени заради навиците ми. Ето какво. Кой знае? Това е просто актьор, разказващ ти своята собствена история, и това не означава абсолютно нищо.
Катерина, шоуто излиза в хиатус до средата на януари. Можеш ли да обясниш на зрителите с няколко намека какво ще се случи в сериала?
КГ: Всичко, за което можете да си помислите? Това ще се случи. Всички истории, за които феновете разпитват, изглежда може да се случат. Просто трябва да гледате и ще видите. Може би ще има друг човек в каста, който наистина ще помогне цялата история с вещиците да се развие. Това ще кажа.
ДГ: Ммм. Аха!
КГ: Казах 'може да има'!
Цялото интервю можете да прочетете тук
Източник: Vampire Diaries Guide
Интервю на PopWrap с Катерина Греъм
PW: За каква част от пътя на Бони да стане вещица знаеше от първия ден?
Катерина: Много малко. Никой не ми каза, че Бони ще става вещица. От пилотния епизод би могъл да кажеш, че тази героиня ще се развие, но тя отиде в съвсем различна посока - имам предвид, би могла да стане вампир.
PW: В перспектива, какво би искала да видиш да се случва с Бони?
Катерина: Бих искала да може да стане по-силна. Някакси да се превърне в героиня, защото е така внимателна, плахо момиче от този малък град. Бих искала да излезе от кожата си и да се превърне в невероятно силна жена!
PW: Имам предвид, последния път, когато Деймън ухапа някого, свърши така за Вики - беше ли трудно да се сбогуваш с Кейла Иуъл?
Катерина. Да. Бяхме опустошени да загубим Кейла. Беше трудно за всички ни и не го приехме много добре.
Цялото интервю можете да прочетете тук
Източник: Vampire Diaries Guide