Истинската Майли Сайръс
Въпреки натиските на прожекторите, Дисни звездата направи добре пораствайки елегантно. Вижте най-забележителните й видове на червения килим.За Майли Сайръс, която току-що навърши 17, животът е лесно разделен от славата. Има 13 години преди да стане известна, а след това има всичко. BF (Преди Славата) се продава накуп, а събитията на червения килим бяха специалност на баща й, Били Рей Сайръс, и сърцето му. "Спомням си толкова много пъти, когато бях по-малка като: Защо татко спи толкова много, когато се прибере от път?" казва тя. "Защо татко не иска да играе? Сега започвам да разбирам. Когато се върна от вън, първото нещо, което правя, е да взема малката ми сестра (Ноа Линдзи, 10) и да я държа, докато ме пусне."
Тези дни обаче всичко е под въпрос за Майли. Дори преди да подпише да играе версия на себе си с променено его, наречена Хана Монтана, по Дисни Ченъл преди четири години, тя е супер известна, юношеството й е отбелязвано от папараците, всеки неин туит се анализира - преди да изтрие акаунта си (бе й дошлко до гуша постовете й да се превръщат в храна за госип сайтовете). "Всичко в този свят е толкова драматично," казва тя от малка грозна стая на статиона в Long Island, където е на турне и току-що приключи с проверката на звука. Довечера е шоуто, подобно на всички нейни изпълнения напоследък, билетите са разпродадени.
Въпреки огромния й успех (People е изчислил стойността на кариерата на Майли на 1 милиард долара), порастването под прожекторите е неравно. Има заглавна снимка за Венити Феър на Майли, увита в чаршаф, на фотографа Ани Лейбовиц, която запрати родителите във всички видове обиди. "Ето, родителите ми мислят, че виждат хубава снимка на голям фотограф, а хората в Америка искат да видят нещо мръснишко в това?" казва Майли, която е облечена скромно, в огромна сива тениска и тесни къси дънки, подвити до чифт равни ботуши. "Това няма смисъл за нас, защото (семейството ми) не обръщаме внимание на негативизма. Но хората не искат да казват 'Какво чудесно изпълнение' или 'Каква чудесна снимка'. Никой не иска да гледа на нещо така и да види позитивното, тъй като това не продава едно списание."
А изпълнението на пилона на последните Teen Choice Awards през август, което бе сравнено със стриптизьорско движение? Мениджърът предлага да се намеси, но Майли го отпраща. Въпреки че има поредица от нервни секунданти, готови да се впуснат в най-малкия намек за безпокойство, тя може ясно да се обсъди. "Хората обичат споровете, тъй като това продава," казва тя с търпение.
"Работата ми е да бъда модел за подражение и това искам да правя, но не е да бъда родител," казва тя. "Работата ми не е да казвам на децата ви как да се държат или как не, защото самата аз все още разбирам това. Така че да ги отделите от мен е малко егоистично. Децата ви ще правят грешки независимо дали аз правя или не. Такъв е животът."
Майли е готова да порасне. Тази година тя ще снима четвъртия и последен сезон на Хана Монтана и вече е направила филм за възрастни. The Last Song (излиза този април), в който тя участва като непокорен тийн, отчужден от баща си (Грег Киниър), е базиран на романа на Никълъс Спаркс. "Хората ще бъдат много изненадани, когато го изгледат," казва тя гордо. "Доста е дълбок. Искам да снимам по-остри филми - филми, след които си тръгваш, чувствайки се задоволен." Филмът е заснет на остров Тайби, Джорджия, през лятото, а Майли е гледала да гони папараците и да има нормално тийнеджърско лято.
"Качих се на самолета (за Джорджия), лежах в скута на мама, плачех и си казвах: "Толкова съм щастлива да се махна от ЛА," казва Майли. В Тайби "Излизах с приятелите си всяка вечер. Пях на караоке. Танцувах. Всички това щеше да създаде такъв голям шум в Лос Анджелис: С кого е? Защо танцува? Чувствах се жива и истинска. Толкова по-лесно е да знаеш кой си, когато няма хиляди хора, казващи ти кой си мислят, че си. Чувствах се сякаш не бях на себе си. Обикновено има някого, шешнещ в ухото ми, но тогава бях сама."
"Никъде не съм се чувствала като у дома си," продължава тя. За Нашвил, родния й дом, Майли казва: "Почти чувствах, че мястото ми не е там, защото никой не разбираше пеенето или актьорството. Мислеха, че е очарователно, но не виждаха, че е работа. Знаех, че е трудно заради баща ми и никога не съм искала това. Не бях постоянно по разходки на червения килим просто защото изглеждаше нормално за мен. Забавната част беше ходенето по турнета, стоенето в автобуса. Обичам да чувствам, че всеки един от тези полу-камиони е там, за да сглоби сцената ми."
Днес отвън стадиона има много такива камиони и нейни фенове, минаващи през паркинга, държащи за ръце своите майки, бащи, сестри тийнеджърки. Много от тях носят розово: розови якета от мек плат, розови тениски с качулка, розови скоби. Някои дори имат написано с маркери, брокати и бои обожанието си: ОБИЧАМ МАЙЛИ!!, със сърца, дъги и звезди.
Собственият вид на Майли е малко по-строг (въпреки че лицето й е като на херувим, а очите й са широки). Косата й е дълга кестенява бъркотия от екстеншъни, а на едната страна на носа си има мъничка част злато (пиърсингът на носа й е рядко изключение от болката). Наскоро избухна по-маловажен скандал, когато фотограф засне малко мастило, подаващо се от горната част на банския на Майли: Това татуировка ли е? Истинска ли е? На Дисни звезда? В действителност, родителите на Майли и по-големият й брат Трейс имат множество татуировки, но тя има само една и то съвсем нова: ПРОСТО ДИШАЙ, написано отдолу сърцето й. Почеркът е на майка й, а татуировката има значение: През 2007 една от най-близките приятелки на Майли почина от муковисцидоза, а и двамата й дядовци - от рак на белите дробове. "Това ми напомня да не приемам нещата за даденост. Имам предвид, дишай - това е нещо, което никой от тях не можеше да направи, най-основното нещо," казва тя. "Направих я близо до сърцето си, защото това е мястото, където те винаги ще бъдат)."
Ами болката? Майли е известна с фобията си към игли. "Всъщност, ако мислиш за значението, не боли много," казва тя. "Никога не бих си направила безсмислена татуировка, но мисля, че ако си татуирате нещо важно и значенително за живота ви, то ще отнеме малко от болката."
Майките все още тръпнах тихо, надявайки се момиченцата им да не тръгнат към ателието за татуировки. Тълпи от тийнове копират като сянка всеки избор на Майли. Но въпреки цялото обожание, тя е била отчасти несигурна. "По цял ден питах всички: 'Изглеждам ли добре?' Вероятно съм задавала този въпрос толкова пъти, колкото мигам," признава тя. В Джорджия тя най-накрая преодолява това. "Не защото започнах да се чувствам красива; просто защото се чувствах удобно. Бях толкова свикнала с папараците, фотоапаратите, 'Какво носиш?' и зяпащите ме хора."
Това не означава, че не я е грижа за стила й - в YouTube ще откриете видео на Майли, подреждаща достатъчно големия си, за да влезеш в него, килер. "Аз съм малко мъжкарана," казва тя. "Обичам да пазарувам, но получавам голяма клаустрофобия. Имам главоболие. Харесва ми да отида само на едно място, да се впусна в него и да остана така за известно време." Любимият й магазин? "Barneys. Можеш да отидете на някой етаж и да намерите наистина страхотна чанта, която е като Prada или Gucci, или да отидете в Co-op, и да намерите Marc от Marc Jacobs, или тениски на Splendid." Тя харесва бижутата на Loree Rodkin, натрупала е тениски от Hanes. "Мислех, че е толкова готино, когато момичета ме питаха: 'Каква е тениската ти?' Аз отговарях: 'Hanes, но имам бижута на стойност 60 000 долара върху нея!"
Майли навлезе в модния свят, работейки с дизайнера Max Azria по линия за дрехи за Walmart. "Ние разглеждаме това, което нося, и след това се опитваме да го направим за 16 долара. Да кажем, че обличам подплънки, слагащи се на рамената, на червения килим; ние ще ги направим. Това е нещо, което не сте виждали в Walmart досега!," казва тя, звучаща напълно като темпераментен тийнеджър."
Но има още от Майли, а следващата, която светът ще види, може да не е момичето, което изпълнява "Party in the U.S.A." от блестящ микрофон. Тя взема все по-активно участие в света: наскоро си партнира с Youth Service America, за да започне geturgoodon.org, онлайн място за срещи на деца, които искат да правят добро. Събират малко боклук, например, правят видео и го споделят на сайта. Тя работи също и за осигуряване на средства за тийнове, чиито проекти са по-амбициозни от средствата им. И най-вече, Майли очаква с нетърпение да излезе на сцената. "В момента правя запис на друга поп песен и искам да излезе заедно с албум, който показва истинското ми аз." Тя прави пауза. "Все още не знам точно коя точно съм."
Източник:
Bazaar.comПревод: Honesty & rockstar~