В сравнение с повечето от нейните Twilight: New Moon колеги, 15-годишната Dakota Fanning - която играе могъщата Jane от Volturi - вече е много опитна в правенето на филми. Но зад звездата от хитове като War of the Worlds (2005) и I Am Sam (2001) е учудващо нормална ученичка в LA High School. В понеделник, след разбиващия рекорд на New Moon, Fanning отдели време за бърз разговор преди час с EW за Twilight феномена и забавлението да играе злодей.
Entertainment Weekly: Къде си сега?
Dakota Fanning: В училище. Крия се от всеки учител, който би могъл да ме види на телефона в момента. Но техническо това е позволено, защото е преди училището да започне.
EW: Какво е да се върнеш в гимназията сега, което е ход встрани?
DF: Това е животът ми. Това е нормалното за мен. Наистина не познавам нещо по-различно. Голяма съм късметлийка, че мога да ходя на училище и да имам нормален живот, какъвто и да е, а след това да мога също да правя това, което обичам и да бъда част от наистина страхотни проекти.
EW: Как мислиш, че ще реагират съучениците ти на филма?
DF: Повечето от тях вече са го гледали, така че са много развълнувани. Определено днес ще говоря с някои хора за него, сигурна съм.
EW: Каква беше реакцията ти, когато започна да чуваш числата в бокс-офисите?
DF: Мисля, че има толкова много фенове на книгата и филма и е просто вълнуващо, че толкова много хора са отишли да го гледат още в първия уикенд. Знам, че много хора, са нощували в палатки в продължение на дни. И мисля, че е чудесно, че всеки можеше да го гледа веднага, когато излезе.
EW: Знаела си, че ще бъде голям. Но най-голямото откриване някога?
DF: Не знам дали бях осъзнала, че ще бъде най-голямото, но със сигурност знаех, че ще бъде голям заради всички фенове, с които се срещнах на премиерата. Мисля, че всеки е Twilight фен по някакъв начин.
EW: Направи ли нещо специално, за да отпразнуваш колко добре бе приет филмът?
Аз съм такава малка част от филма. Наистина Kristen, Rob, Taylor и всеки, който го е правил, би трябвало да празнува. Всичко това е резултат от тяхната усилена работа. Аз бях там само за седмица и половина, а се забавлявах толкова много. Бях наистина развълнувана да бъда част от това.
EW: Беше ли фен на поредицата, преди да бъдеш избрана?
DF: Разбира се, че бях. Бях чела книгите и всичко останало.
EW: Твоята героиня, част от Volturi, Jane, e ужасяваща. Беше ли забавно да играеш злодей?
DF: Да. Тове е първият път, в който го правя. И това е герой, на който наистина му е приятно да причинява болка на хората. Един доста обаятелен герой. Така че това беше една от причините да искам да го направя.
EW: Сега, когато хората са те виждали да играеш злодей, приемат ли те различно?
DF: Предполагам, че хората и феновете на поредицата, които са ме виждали във филма, ще ме виждат по различен начин, но това е то да си актьор. Трябва да манипулираш себе си, за да се слееш с героя. Мисля, че работата ти е да бъдеш празно платно и да "рисуваш" героите, и това е, което обичам да правя. Обичам да играя различни хора. И, да, да изненадвам хората с червените си очи, предполагам.
EW: Тези бяха страховити. Истински лещи ли бяха?
DF: Ръчно изработени са. Никога преди не съм носила нещо в очите си, така че беше чувство, което никога не съм изпитвала. Но има човек, който ги слага и маха. Можеш да ги усетиш, но свикваш след известно време.
EW: Помогнаха ли ти да се слееш с героя си?
DF: Да, мисля, че автоматично получаваш зловещ вид, независимо какво казваш или правиш, така че определено помага.
EW: Колко още Twilight филма ще снимаш?
DF: Третият вече е готов.
EW: И след това не се знае?
DF: Да, така мисля. Не съм сигурна за четвъртия.
EW: Имаш ли други предстоящи проекти?
DF: Ами, The Runaways, който излиза другата пролет, където участва също и Kristen (Stewart), а аз най-вероятно ще работя върху нещо друго.
Източник: EW.com