Кевин Рудолф е американски певец,композитор и продуцент.Роден е и от отраснал в Ню йорк,но се е преместил в Маями,Флорида.Дебютния сингъл на изпълнителя я "Let it rock" с Лил Уейн.
Рудолф записва албум през 2001 с името "Binocular".Една от неговите песни "You" е била използвана в сериала "Smallville",а друга във филма-"The Girl Next Door".През 2004г. Кевин започва да работи в Тимбаланд.Първият им съвместен проект е парчето "Scream",където Рудолф свири на китара.Следват още проекти за "Cobra Starship",като най-новия е музикалния сингъл "Good Girls Go Bad".
Първият самостоятелен албум на изпълнителя "In the city" излиза на 24 ноември 2008г.
IN THE CITY
От скоро слушам песните му,но са толкова изпълнение с живот,енергия,че веднага ме грабна.Заслужава си да чуете албума му,мисля че поне 40% от вас ще го харесат.Хах.Едни от любимите ми негови песни са-In the city,She can get it,Coffee & Donuts,Great Escape,I song.Стилът му варира между рок,R'n'B,поп,хип-хоп и затова ми беше трудно,в коя точно категория да го сложа,но най-накрая реших да е тук. ^^