Превод на статията в Lainey Gossip:
"Това е Xavier Samuel в сряда, на нощните снимки на сета на Eclipse, мокър до кости, снимайки под фалшивия дъжд отново и отново. Източникът ми ми казва, че под дрехите си носи неопрен за да остане сух. Ето защо той изглежда малко по-як. Както сте видели от снимките му, Samuel е по-скоро слаб.
Апетитен детайл:
Казано ми е, че това, върху което Xavier работи за момента, е ОТКРИВАЩАТА СЦЕНА на Eclipse. Riley, в човешкия си облик, е преследван от зловеща сянка из алея в Сиатъл, която впоследствие се оказва Victoria. Той не може да й избяга, бива нападнат, и както можете да видите от ексклузивното видео долу (from PUNKD Images), се гърчи от болка след ухапването.
Голям успех за Xavier, нали? Да открие филма? Освен, ако разбира се, не променят мнението си в пост-продукцията. Дотук обаче изглежда, че холивудската артистична интерпретация на безсмислиците на Stephenie Meyer е доста различна от оригиналния материал. По-голямата роля на Xavier е пример за това.
С премиерата на New Moon само след месец, хлапетата се подготвят за масивна рекламна кампания, която ще прерасне в своя пик веднага щом Eclipse приключи снимки в края на октомври. Наслаждавай се докато можеш, Ванкувър. Защото ако нещата продължат хода си до момента, Twilight може би няма да се върне отново тук.
Първият филм бе заснет в Орегон. Орегон отчаяно желае завръщането на Twilight за четвъттия филм и предлага големи облекчения в данъците, поощрения и прочие, за да привлече отново продукцията. От друга страна, Британска Колумбия е подбивана от Онтарио и Квебек (други канадски провинции с опит във филмовата индустрия), тъй като и двата града също са предложили облекчения и поощрения, за да отнемат работата на Британска Колумбия.
Британска Колумбия на е представила стимули от своя страна, за да се справи с конкуренцията. Към момента тя вече е загубила няколко големи продукции и сега се изправя срещу опасността да загуби последната част на Twilight.
Екипите, които работят по Eclipse, са работили и по New Moon. Те са били букнати предварително за снимачния период, със запълнени графици и за двата филма. Моите източници ми казаха, че екипът е информиран преди седмици, че те са свободни да буукват други филми след края на снимките на Eclipse. Студиото НЯМА да ги задържи за Breaking Dawn. Казват ми, че намерението е да се започне продукцията на четвъртия и последен филм през септември. В Портланд.
Всичко е непостоянно, разбира се. И може да се промени. Но освен ако Британска Колумбия не промени данъчната си политика относно филмовата индустрия, е много по-удобно от финансова гледна точка Summit да снима другаде. Така че кажи довиждане, Ванкувър."