Като се има предвид популярността на първия филм, преобрази ли Twilight Saga живота и? “Е, аз никога не съм работила в някой велик проект,” казва тя, “но ще излъжа, ако кажа, че Twilight не ми предостави други възможности. Повечето от филмите, които обичам да правя са малки и едва се вижда светлината на деня, но след Twilight, хората са по-склонни да отидат [да гледат някой от филмите ми], ‘О, нека да отидем да видим Bella, в този стриптизьорски филм.’” Стриптизьорският филм е Welcome to the Rileys, въздържана емоционална драма, която тя снима с James Gandolfini, след първия Twilight филм. Kristen Stewart наскоро завърши и The Runaways, който разказва за ранните години на едноименната рок банда от 70’, начело с Joan Jett (роля на Stewart) и Cherrie Currie (роля на нейната колежка от New Moon, Dakota Fanning). “Joan е основен модел за подражание,” казва тя. На снимачната площадка, тази Stewart е свързана с упоритата и и по-рокаджийска същност, което не би трябвало да е изненада. “Докато Cherrie се е борила с малкото слава, Joan е знаела как да издържи на напрежението и какво е можело да причини то на кариерата и.”
Цялото интервю, може да прочетете тук